El-fonden sikrer ny julebelysning i Fjerritslev

til .

Et længe næret ønske går i opfyldelse for Fjerritslev Handelsstandsforening, når der blændes op for en helt ny julebelysning i gaderne fredag 29. november kl. 16

Etableringen af den nye julebelysning, som supplerer de velkendte lys i træerne langs hovedstrøget, er muliggjort med økonomisk støtte fra Fjerritslev Elforsyning – Fonden, hvis formand, Knud Grann, er inviteret til at foretage den officielle indvielse. Formanden får selskab af selveste julemanden, som traditionen tro vil tænde lyset i det store juletræ på Torvet, hvorefter der er sang og leg om træet og servering af æbleskiver i Bryggerkælderen.

Nyskabelsen består af lysende stjerner, der monteres ved hjælp af bøjler på de eksisterende gadelamper. Desuden bliver de store træer ved SuperBrugsen, Bryggergaarden og biblioteket forsynet med nye lys. Arbejdet forestås af Klim-Fjerritslev El, og der anvendes udelukkende energibesparende LED-lys.

– I El-fondens bestyrelse havde vi hørt om handelsstandsforeningens ønske om at forny byens juleudsmykning, og da vi erfarede, hvad det ville koste at etablere en god og langtidsholdbar løsning, valgte vi at støtte projektet med maksimalt 200.000 kr., fortæller Knud Grann.

– Beslutningen blev truffet i fuld enighed. Vi kunne fuldt ud bakke op om, at vores handelsstand ønskede en energivenlig julebelysning af høj kvalitet. Samtidig lægger vi vægt på, at investeringen skal ramme bredt til gavn for både de forretningsdrivende, lokalbefolkningen og byens mange gæster.

– Vi er meget taknemlige for donationen fra El-fonden, og vi glæder os til at byde kunderne velkommen i en endnu hyggeligere julehandelsby, lyder det fra Martin Eigenbroth, der er formand for Fjerritslev Handelsstandsforening.

El-fonden blev etableret af Nyfors pr. 1. januar 2008 på basis af midlerne fra den netop nedlagte Fjerritslev Elforsyning med det formål at kunne støtte almennyttige, lokale initiativer. Fra starten blev kun rentebeløbet udloddet, men efter ansøgning til Civilstyrelsen fik fondsbestyrelsen sidste efterår tilladelse til at bruge af hovedstolen over en periode på seks år.

– Det giver os mulighed for at dele langt større beløb ud for at muliggøre projekter, som ellers ikke ville blive til noget. Med de 200.000 kr. fra El-fonden har handelsstandsforeningen fået rygstød til at gøre projektet mere omfattende end oprindeligt planlagt.

I forvejen har El-fonden i år tilgodeset restaureringen af byens vartegn – hanen på den gamle elmølle – og den igangværende renovering af Tinghuset med beløb i samme størrelsesorden.

Også belysningen i juletræet på Torvet bliver energivenlig i år, idet der skiftes til LED-pærer. Det sker med 10.000 kr. i støtte fra Sparekassen Vendsyssels Fond, Brovst, og samtidig er der blevet penge til LED-belysning i det nye, store juletræ, der opstilles over for frisør Trine Rosenkrantz i Vestergade, oplyser afdelingsdirektør Henrik Bech fra Sparekassen Vendsyssel i Søndergade 13.