Historien om Fjerritslevs ældste specialforretning

til .

Han Herred Bogen 2014 udkommer 28. november, bl.a. med beretningen om Neve, Frydendahl og Lindstrøm

Modebutikken Lindstrøm i Østergade 7 har en lang og flot historie bag sig, idet forretningen blev grundlagt af Arnold Neve helt tilbage i 1895. Af byens nuværende butikker er det kun SuperBrugsen, der kan præstere en lige så lang tradition på samme adresse, idet brugsforeningen blev etableret to år tidligere og netop i år har kunnet fejre 120-års jubilæum.

Beretningen om Fjerritslevs ældste specialforretning, som i dag drives af Lone og Jack Lindstrøm Sørensen, er blandt de mange spændende historier, som fortælles i årets udgave af Han Herred Bogen. Efter Arnold Neves død i 1910 blev han efterfulgt af nevøen Eberhardt Neve, som med stor hjælp af sin tyskfødte hustru skabte en stor og blomstrende virksomhed i bedste Matador-stil, hvilket de mange billeder til historien i Han Herred Bogen også vidner om.

I 1943 indgik Eberhardt Neve kompagniskab med sønnen Chr. Neve, og det blev til næsten 75 år med Neve-dynastiet, før Ellen og Jacob Frydendahl tog over i 1969 efter Chr. Neves død året forinden.

Siden 1985 har der stået Lindstrøm på butiksfacaden, idet Else og Poul Erik Lindstrøm efter en årrække i Stilling ved Skanderborg vendte tilbage til deres hjemegn for at overtage den kendte dametøjsforretning. Lone og Jack overtog butikken i 2006 som anden generation af Lindstrøm-familien.

Han Herred Bogen 2014 er på hele 264 sider og således hidtil største årgang af den lokalhistoriske årbog. Bogen fås hos boghandleren, Sparekassen Vendsyssel eller Fjerritslev Tryk og koster 300 kr.

 

han-herred-bogen-2014-omslag