Så er det tid til årets store julemarkeder

til .

I weekenden 22.-24. november kan du gøre en god handel og se masser af lokalt fremstillet husflid og kunsthåndværk på julemarkeder i Fjerritslev, Hjortdal og Klim

Jul på Nisseborgen

KFUM-Spejderne i Fjerritslev har igen i år omdannet Spejderborgen ved Lægehuset på Aggersundvej 3B til en rigtig »nisseborg« med masser af aktiviteter for små og store.

Løjerne finder sted lørdag 23. november kl. 10-16, hvor spejderne er klar med salg af adventskranse, juledekorationer, mospuder, kirkegårdskranse og juletræer. Desuden er der masser af julepynt til nedsat pris. Der er også rig lejlighed til at finde gaven til pakkespillet eller pakkekalenderen i form af hjemmelavede ting såsom sokker, vanter, tasker, hæklet legetøj, kræmmerhuse eller mobiletui.

Dagen igennem er der et væld af muligheder for at komme i julestemning – f.eks.

 • Hjælp Nissemor med at bage småkager
 • Hjælp Nissefar med at lave bolsjer
 • Mød Julemanden og besøg ham i hans hule
 • Tegnekonkurrence hos Skrivenissen—fine præmier!
 • Lav pandekager over bål hos Skovnissen
 • Skattejagt med udtrækning af præmie
 • Nisseband spiller dagen igennem
 • Nisserne synger kl. 13.00
 • Gårdnissen har også ged, kaniner og hest med
 • Ridetur mellem kl. 10.00 — 12.00
 • Kl. 11.00: Din ønskeseddel sendes med duerne op til Julemanden i Grønland

Desuden er der salg af æbleskiver, kaffe, the, gløgg, saftevand, småkager, bolsjer og brændte mandler. Og endelig kan man prøve lykken i Nisseborgens fiske-/andedam eller kæmpe tombola med mange fine gevinster.

Jul i den gamle skole i Hjortdal

Julestuerne i Fjerritslev-området begynder allerede fredag 22. november, hvor der kl. 13-17 er åbent i Samværs- og Aktivitetscentret på Hjortdal Skole.

Her er der salg af adventskranse, dørpynt, kalenderlys, nisser, julekort og meget andet, og der kan købes gløgg og æbleskiver.

Kl. 15.30 opfører dramaholdet stykket »Hattejagten«.

Julestuer i Klim

»Gl. Grishauge« på Oddevej 105 i Klim er igen i år klar med en flot og anderledes julestue. Det sker lørdag 23. og søndag 24. november, hvor der begge dage er åbent kl. 11-17.

Alt er pudset og poleret, og et nyt, lækkert lokale gør årets julestue dobbelt så stor end tidligere. Det giver også plads til arbejdende værksteder med bl.a. rakubrænding, maleri, filt og træskærerarbejde.

I Klim Kalkovn på Klim Strandvej 68 er Klim Landsbyforening klar med et nyt initiativ i form af en udstilling af lokalt husflids- og håndarbejde kombineret med formidling af egnens spændende historier gennem billeder og fortælling.

Overskrifterne er retro, juleudsmykning, lokalhistorie, dukketøj, glaskunst, decoupage, strik, syning, foto, papirklip, broderi, julenisser, tasker, orkis og patchwork.

Lokale fremviser deres forskellige håndarbejder, og der vil være mulighed for at gøre en god handel på udstillingen. Kaffe, the og æblekage kan købes.

Der er ligesom i »Gl. Grishauge« åbent både lørdag og søndag kl. 11-17. I tilfælde af dårligt vejr flyttes arrangementet, oplyser arrangørerne.