Lokalt nyt september 2013

til .

Tove Styrbæk flytter sin forretning til Vestergade 3 – Thorupstrand Kystfiskerlaug blandt vinderne i P4-konkurrence – stort mountainbikeløb i Slettestrand

Klip fra de lokale aviser m.v.

6. september
I bestræbelserne på en bredere kontakt mellem asylsøgere og lokalbefolkning – herunder at dæmme op for butikstyverier og hærværk – har Brovst Asylcenter ansat Marie Bartholdy som såkaldt streetwalker, der bl.a. skal færdes i handelsmiljøerne i Brovst og Fjerritslev.

7. september 
Mange lokale brudepar vælger dagen i dag – 7-9-13 – som deres store dag.

Efter halvandet år uden arbejde har Anja Toft Kronborg valgt at sige farvel til dagpengene og har i stedet etableret sig som selvstændig med webshoppen Balajka.dk, hvor hun fra hjemmet på Dalhøjen 48 i Fjerritslev vil sælge børnetøj til de yngste årgange.

10. september 
Bygningerne efter den nedlagte Vester Thorup Efterskole på Thorup Strandvej 14 udbydes nu til salg som konkursbo.

Flere uger med flot sensommervejr har betydet, at høsten nu er kommet i hus de fleste steder, og kornet har stort set ikke krævet tørring i modsætning til sidste år.

12. september 
Jammerbugt Kommune opsætter nu ajourførte informationstavler ved Janum Kjøt, som er en af Danmarks største vandreblokke, der blev bragt hertil med isen fra Norge for 22.000 år siden og har været fredet siden 1932. Samtidig indrettes et shelter med bålplads til primitiv overnatning, og endelig åbnes en ny sti mellem Lundhøje ved Janum Kjøt og de fredede Egebjerg Bakker lidt nærmere Tingskoven. Indvielsen finder sted 13. september, hvor der på bagsiden af informationstavlen ved p-pladsen også afsløres et kunstværk af Mette Rehné.

18. september 
Andelsprojektet Thorupstrand Kystfiskerlaug er blandt de ni vindere i DR P4’s og Dagbladet Informations kampagne »Hvad gør vi nu? – vores omstilling til et bæredygtigt samfund«, hvor der sættes fokus på den store udfordring Danmark står over for, når vi skal sikre et bæredygtigt samfund for fremtidens generationer.

21. september 
Fjerritslev: Nøjagtig et år efter etableringen af modebutikken Styrbæk – Women’s Clothing har indehaver Tove Styrbæk valgt at flytte sin forretning fra Kirkecentret i Vestergade 16 til lokalerne, der er blevet ledige efter frisør Karina K i Vestergade 3.

24. september 
Lerup Kirke og Vust Kirke med henholdsvis 131 og 93 folkekirkemedlemmer i sognet er på den radikale kirkeminister Manu Sareens liste over de 204 danske sognekirker, der betjener under 200 personer. Ministeren vil i lyset af den nyligt indgåede aftale om at lukke seks københavnske kirker indkalde folketingspartiernes kirkeordførere for at nå frem til gennemsigtige og klare regler for, hvordan en kirke kan lukkes, for at imødegå »det skæve forhold mellem befolkningssammensætning og antallet af kirker«.

Aktivitetsleder Esben Hauerbach Kronborg fra Feriecenter Slettestrand har udviklet mountainbikeløbet »Slettestrand Ultra«, som afvikles 28. september. På den 120-130 km lange rute, der strækker sig fra Slettestrand til plantagerne vest for Bulbjerg, udfordres den 40 deltagere af store op- og nedstigninger og enkelte stræk, hvor der slet ikke kan cykles. I stedet for markeringer i terrænet følges et gps-spor via en app på deltagernes egen smartphone.

»Aalegaard Dagpleje« er navnet på en nystiftet traktorklub, hvor velvoksne mænd mødes på Aalegaard Maskinstation i deres fritid for at skrue på gamle traktorer – og også gerne tager ud og pløjer en mark for andre, hvis blot der følger en god frokost med!

26. september 
Efter at det gennem flere år har været en »offentlig hemmelighed«, er det nu officielt, at byggemarkedskæden Jem & Fix ønsker at etablere sig i Fjerritslev. Via dagbladsannoncer søger man en egnet grund på min. 4.000 kvm og evt. eksisterende lokaler på 800-1.000 kvm.