Så er der igen Forårsmesse i Fjerritslev

til .

Idrætscenter Jammerbugt danner i weekenden 11.-12. marts rammen om udstillinger, opvisninger og masser af underholdning for hele familien

Der er lagt op til en festlig og farverig weekend, hvor Fjerritslev viser, hvad byen og omegnen formår, når dørene åbnes til Forårsmessen 2017 i Idrætscenter Jammerbugt lørdag 11. marts kl. 13.00.

Helle Bak Andreasen, der er formand for Jammerbugt Kommunes Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalg, holder åbningstalen, og derefter går det løs på de 42 stande, som er fordelt på centrets to idrætshaller.

Mød spillere fra AaB

På standene kan du møde alt fra bilforhandlere, håndværksvirksomheder og specialforretninger til pengeinstitutter og forsikring, ejendomsmæglere, helse og personlig pleje, dyrlæger med flere, der alle præsenterer deres produkter og ydelser og i mange tilfælde har spændende konkurrencer og overraskelser at byde på. Blandt andet kan du på SportMasters stand møde to AaB-spillere lørdag eftermiddag.

Pirater indtager kælderen

Han Herred Rotary Klub viser hjælpeudstyr, som klubben skaffer penge til i forbindelse med jordskælv, tsunamier og andre naturkatastrofer, og du kan også stifte nærmere bekendtskab med foreninger som Natteravnene og Coding Pirates Jammerbugt, hvor sidstnævnte omdanner kælderen under messehallen til et spændende it-univers for både børn og voksne.

Også Hjemmeværnskompagni Aggersund, der har hjemsted på Vandværksvej 6, er på Forårsmessen for at fortælle om Hærhjemmeværnets kerneopgaver, som er overvågning, bevogtning samt støtte til det øvrige forsvar og det civile samfund.

Radiostyrede lastbiler og modeshow

Et af de store trækplastre er foreningen Jysk RC Truck, der har to lokale medlemmer, som sammen med en række kolleger fra det øvrige Jylland vil fortælle om deres hobby med radiostyrede lastbiler og entreprenørmaskiner i skala 1:14 / 1:16. I løbet af messedagene vil du opleve de flotte køretøjer rundt om i hallen, når folkene på de øvrige stande skal forsynes med forfriskninger.

Butikkerne Hokus Pokus, Styrbæk Women’s Clothing, Kastberg Sko & Tasker, SportMaster og XL Byg/Tømmergården står sammen med frisør Lise Krogh og eventfirmaet Lamai Safari for årets store hår- og modeshow, der løber over scenen både lørdag og søndag eftermiddag.

Alt godt fra Han Herred

»Han Herreds største frokostbord« anrettes søndag af Vesterhavsfisk, Renés Vin & Grønttorv og Konditoriet, hvor der er smagsprøver på fiskeretter, kødretter, salater, specialiteter og nybagt brød, inden entertaineren Lune Carlsen går på scenen med en række af de bedste Kim Larsen-numre. Konditoriet står desuden for søndagens servering af gratis rundstykker og morgenkaffe.

Søndag dukker folk fra Naturbørnehuset Søstjernen op og er klar til en snak om muligheder og visioner omkring den nye frivuggestue og -børnehave, som åbner i Hjortdal til august. Her kommer børn og voksne til at færdes i tæt omgang med naturen, men stadig i trygge rammer og midt i et aktivt lokalsamfund, lyder det fra initiativtagerne.

Valgkampen skydes i gang

De politiske partier Venstre og Socialdemokratiet skyder valgkampen i gang til efterårets kommunalvalg med et stort kagebord – naturligvis i blå og røde farver – og Fjerritslev Gymnasium byder på rundvisninger i Fjerritslev College, idet gymnasieelever som noget helt nyt kan bo i et attraktivt ungdomsmiljø på Hostel Fjerritslev i tilknytning til idrætscentret. Ligeledes fortæller Bjerget Efterskole om de mange fordele, der er ved et uddannelsesmiljø med max 15 elever pr. klasse.

Droneflyvning uden for hallen

Nordjyllands Beredskab orienterer om, hvordan man som almindelig borger kan blive en del af frivilligenheden, der hjælper brandmandskabet i særlige situationer, og uden for hallen demonstrerer Ejendomscenter Jammerbugt om lørdagen deres nyanskaffede drone, som bruges ved tilsyn og opmåling i forbindelse med kommunale bygninger, vandløb og byggegrunde.

Forårsmessen i Fjerritslev har nu næsten 40 år i ryggen, og det er som altid frivillige fra Fjerritslev Idrætsforening (FIF) og Ørebro Boldklub (ØB), der trækker det store læs med planlægning og afvikling af messen.

Se meget mere i Messeavisen her