Kål & Flæsk i Bryggerkælderen 20. december

til .

Søndag 20. december kl. 12 åbnes den hyggelige ølkælder i Bryggergaarden igen for servering af Han Herreds »nationalret« – nemlig stuvet hvidkål med kanel, kogt flæsk og varmt nisseøl

Denne juletradition, som Fjerritslev er kendt for langt ud over Han Herreds grænser, har mere end 50 år i ryggen. Det var bryggerske Kirsten Kjeldgaard, der i 1962 tog initiativ til at invitere byens og egnens befolkning inden for i Bryggerkælderen.

Traditionen føres i dag videre i et samarbejde mellem Bryggerimuseets frivillige og en række lokale sponsorer. Fjerritslev Handelsstandsforening, som i årtier stod for arrangementet, bakker fortsat op om traditionen.

Slagteriet Tican er igen i år hovedsponsor, hvilket medvirker til, at prisen for en portion »med det hele« kun koster 20 kr. For børnene er det muligt at erstatte flæsket med en rød pølse og slippe med 10 kr., dog uden hvidtøl. Tilberedningen er lagt i gode hænder hos Bente Nielsen og Mogens Bislev.

I Bryggerkælderen kan du møde mange af de kendte ansigter, som har stået for serveringen helt siden 1960’erne – heriblandt Doris og Knud Klit – helt frem til kl. 17, hvor dørene lukkes for i år.

Bryggerimuseet holder også åbent søndag 20. december. – Besøg de julepyntede stuer, og se bryggeriets udstilling af nisser, julekalendere og julekort, lyder opfordringen fra museumsleder Ellen Helvind.

Læs mere om historien bag Bryggergaardens juletraditioner