Lokalt nyt april 2015

til .

Kenneth Hansen overtager forpagtningen af Svinkløv Badehotel – Stor udstilling i Tinghuset om besættelsestiden – Han Herreds Hestesportsklub afvikler for første gang TREC-stævne

Klip fra de lokale aviser m.v.

3. april
65-årige Lise Emborg, der har drevet Svinkløv Badehotel siden 1994, takker af efter den kommende sæson og overlader ejerskabet til en erhvervsdrivende fond. Hotellets stjernebestrøede kok, Kenneth Hansen, overtager forpagtningen som blot femte hotelvært, siden Carl Brix Kronborg åbnede dørene i 1925. Det smukke og velholdte badehotel fylder således 90 år her i 2015.

5. april 
»Nordjylland besat« er overskriften for en specialudgave af Indsigt-sektionen, som NORDJYSKE udsender med dagens avis i anledning af 75-års dagen for Danmarks besættelse 9. april 1940.

9. april 
Efter tre års forarbejde åbner herredsudstillingen »Besættelsestidens Han Herred« i Tinghuset i dag på 75-års dagen for Danmarks besættelse. Forinden nedlægger borgmester Mogens Gade en krans på vegne af Lokalhistorisk Samvirke ved mindesmærket for to engelske flyvere, der omkom i 1945 og blev begravet på Fjerritslev Kirkegård.

Gamle aviser får nyt liv på nettet: I dag åbner Statsbiblioteket for en million avissider, der går helt tilbage til 1600-tallet. Også Fjerritslev Avis og Løgstør Avis bliver i løbet af de næste par år gjort søgbare via hjemmesiden Mediestream.dk

13. april 
Efter fem åbningsdage kan Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred kan se tilbage på en særdeles vellykket herredsudstilling i Tinghuset om »Besættelsestidens Han Herred« med 1.200 besøgende, heraf 300 skoleelever.

14. april 
Den nystiftede forening »Søstjernens Venner«, hvis formål er at støtte vuggestuen og børnehaven Søstjernen i Hjortdal, lægger ud med en foredragsaften, hvor Jesper Kinch Andersen, Struer, fortæller om Slettestrand i gamle dage med baggrund i sin webportal Gammelslet.dk

16. april 
Over hele landet – og naturligvis også i Han Herred, hvor regentparret senest var på uofficielt besøg 11. juni 1998 – følges begivenhederne i anledning af Dronning Margrethes 75-års fødselsdag på tv-skærmene.

Jammerbugt Kommune vil som led i den igangværende bosætningskampagne give 20 pct. rabat på kommunale byggegrunde til privatboliger frem til 1. juni. Heriblandt er der 17 ledige i Fjerritslev.

17. april 
Presse, politikere, turistaktører og lokale er i dag inviteret til genindvielse af Vestkystruten, efter at den er blevet kraftigt opgraderet. Eventen finder sted ved det nye pausested i Rudbøl, hvor også ruten starter. Vestkystruten, der har nr. 12 og passerer gennem Han Herred, indgår i det europæiske cykelnetværk Eurovelo og er en del af North Sea Cycle Route, der går fra Skotland til Norge. Ruten er verdens længste cykelrute og går gennem hele syv lande.

18. april 
Han Herreds Hestesportsklub afvikler for første gang TREC-stævne, som er et eksempel på nye breddeaktiviteter inden for ridesporten ud over ridebanespringning og dressur. Det foregår i Svinkløv Plantage i samarbejde med Naturstyrelsen.

20. april 
På Thorup-Klim Skole har man de sidste tre måneder arbejdet på at implementere »ugeskema-revolutionen«, som går ud på, at eleverne får større ansvar, og undervisningen møder eleverne på deres faglige niveau. Foreløbig har eleverne på mellemtrinnet fået mulighed for selv at udvælge de opgaver, som de vil arbejde med i de enkelte timer, ud fra et ugeskema, forudsat at alle de udstukne opgaver er løst ved ugens udgang. Derefter skal metoden også anvendes i indskolingen.

21. april 
Klitter og skov omkring Thorup Strand lægger spor til, da der på en kold og blæsende aften afvikles natorienteringsløb i forbindelse med MTBO Camp’en Mountainbike Orienteering World.

I anledning af Fjerritslev Bridgeklubs 60-års jubilæum, som markeres på Fjerritslev Kultur/Senior Center 14. april, udnævnes Ella Iversen, Grethe Poulsen og Folmer Møller til æresmedlemmer som påskønnelse for mange års medlemskab.

22. april 
Efter 14 år som eneejer af først Løgstør Autoværksted A/S og senere Auto Fjerritslev A/S har Søren Jepsen valgt at få en kompagnon. Det bliver 38-årige Dan Alsbjerg, Farsø, der har været ansat som værkfører hos Løgstør Autoværksted siden 2006.

23. april 
Der spærres midlertidigt for sejlads gennem Aggersund, mens Energinet.dk går i gang med nedrivning af fem luftledninger tværs over fjorden, efter at elforbindelsen Skagerrak IV mellem Tjele ved Viborg og Kristiansand i Norge er blevet kabellagt.

24. april 
65-årige Henning Christensen, Thorup Strand, stopper med udgangen af april efter 16 år som direktør for affaldsselskabet I/S Renovest i Oudrup ved Løgstør.

25. april 
Successen for duoen Skotlander Spirits og det lille Nordisk Brænderi i Vester Svenstrup vil ingen ende tage. Denne gang bliver »Skotlander White Rum« kåret som verdens bedste ved verdens største romfestival, Miami Rum Festival, i Florida, USA. Desuden hjemtager makkerparret Anders Skotlander og Anders Bilgram en guldmedalje for en rom på havtorn.

26. april 
For første gang i Danmark er en landmand tilkendt erstatning for et husdyr, der er dræbt af en ulv. Det gælder Ulf Nielsen, indehaver af Brøndum Nørgaard Natur-Ox, som har fået 2.500 kr. for en månedgammel kalv, der natten til 20. januar i år blev angrebet af en ulv på hans marker lidt nord for Fjerritslev. Pengene kommer fra Naturstyrelsens særlige ulvepulje.

28. april 
I samarbejde med handelsstandsforeningerne opstilles nu nye blomsterkommer – af jern og med »Fuglen« som symbol – på hovedstrøgene i Jammerbugt Kommunes fire hovedbyer, herunder Fjerritslev.

30. april 
Nordea lukker sin filial med fire ansatte i Vestergade 3, Fjerritslev, pr. 13. maj, og kunderne skal derefter til Aabybro, hvis de ønsker at tale ansigt til ansigt med deres hidtidige bankrådgiver, idet afdelingen i Brovst også er nedlagt for et år siden.