9. april markeres med kransenedlæggelse

til .

Torsdag 9. april kl. 12 markeres 75-års dagen for Danmarks besættelse i 1940 med kransenedlæggelse på Fjerritslev Kirkegård

Det sker på gravstedet for to engelske flyvere Brogan og Sharman, hvis fly blev skudt ned over Limfjorden 5. marts 1945 under forsøget på at nå frem til nedkastningspladsen på Thorup Fjordholme med en sending våben til den nordjyske modstandsbevægelse.

Borgmester Mogens Gade forestår kransenedlæggelsen, og derefter går turen til Tinghuset, hvor borgmesteren åbner den store lokalhistoriske udstilling »Besættelsestidens Han Herred« kl. 13.

Eftermiddagens program byder på foredrag om dagliglivet under besættelsen ved Ketty Johansson kl. 14, og kl. 15.45 underholder Jammerbugt Vokalensemble.

Kl. 16 er der overrækkelse af præmie til 8.k på Fjerritslev Skole, som i anledning af udstillingen har været på besøg i lokalarkivet og haft undervisningstimer med Arne Sloth Kristoffersen fra besættelsestidsprojektet. Det er der kommet en række velskrevne stile ud af.

Åbningsdagens program afsluttes med en halv times alsang med Frank Nielsen som forsanger og Per Gregersen ved klaveret.

Udstillingen er åben dagligt kl. 13-17 til og med søndag 12. april, og der er hver dag foredrag og alsang henholdsvis kl. 14 og 16. Foredragsholderne er Arne Sloth Kristoffersen (fredag), Aksel C. Nielsen (lørdag) og Inge Pedersen (søndag).

Bag udstillingen står et halvt hundrede frivillige fra Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred, der omfatter det lokalhistoriske arbejde i områderne Brovst, Fjerritslev, Aggersund og Hannæs.

Fakta

Foredrag hver dag kl. 14.00

Torsdag 9. april »Dagligliv under besættelsen« ved Ketty Johansson
Fredag 10. april »Flygtningesituationen fra 1945 og frem« ved Arne Sloth Kristoffersen
Lørdag 11. april »Våbenmodtagelser og modstandsarbejde i øvrigt« ved Aksel C. Nielsen
Søndag 12. apri »En kærlighedshistorie fra 2. Verdenskrig« ved Inge Pedersen

Læs mere om udstillingen her