Lokalt nyt februar 2015

til .

Idrætscenter Jammerbugt planlægger nyt fitnesscenter – Modebutikken MilSø åbner i Østergade 3 – Kommunalbestyrelsen vedtager masterplanen for Fjerritslev by

Klip fra de lokale aviser m.v.

3. februar
Fjerritslev Hostel og Idrætscenter Jammerbugt lægger rammer til Ajax Amsterdams Sportsakademis store trænerkursus, arrangeret af det norske rejsebureau Dues Sportsreiser i Grimstad. 90 fodboldtrænere fra Sydnorge samt 15 fra AaB, Hjørring, Lindholm, Thisted og Fjerritslev deltager i den inspirerende træning, hvor U14-holdet fra AaB optræder som figuranter for de hollandske trænerkapaciteter Eddie van Schaick og Renaldo Landburg.

10. februar 
Idrætscenter Jammerbugt ændrer planerne for et nyt fitnesscenter til afløsning for det gamle og utidssvarende motionscenter under scenen i den gamle hal. For at reducere omkostningerne vil man i stedet for en tilbygning ved indgangspartiet ombygge de to mødelokaler Vinkelstuen og Han Herred Stuen på 1. sal til ét stort fitnessrum på 280 kvm, ligesom der skal laves nyt glasparti i facaden ud mod Brøndumvej. Det fortsatte behov for mødelokaler vil bl.a. blive løst ved hjælp af skydevægge i vandrerhjemmets spisesal. Håbet er at få økonomien på plads snarest, så ombygningen kan iværksættes og det nye Fitness Fjerritslev stå klar til efteråret.

Fem af Fjerritslevs detailforretninger inden for tøjbranchen har haft stor succes med en fælles udsalgs-slutspurt i form af et stort velbesøgt »outlet«, der blev afviklet i Kirkecentret hen over den forgangne weekend. I stedet for en dyr etablering af dankort-terminaler har man uden større problemer kunnet benyttet sig af kontantbetaling og de moderne betalingsformer som Swipp og MobilePay via mobiltelefon. Næste gang tænkes arrangementet udvidet med flere butikker, så der bliver brug for at benytte Idrætscenter Jammerbugt i stedet.

11. februar 
Grafiker Mai-Britt Parylewicz, Udklitvej ved Fjerritslev, udgiver »Pynt i papir & pap – påskelige påfund« som e-bog.

12. februar 
Skalborg-virksomheden Inform A/S, der producerer inventar til læge- og tandlægeklinikker via fabrikken på Gøttrupvej 257 ved Fjerritslev, hvor der er 20 ansatte, overtager kollegaen og nabovirksomheden Nordjysk Dentalfabrik.

13. februar 
Camilla (Mille) Holmgreen Jacobsen har 5. februar åbnet modebutikken MilSø i Østergade 3, Fjerritslev, hvor der tidligere har været bl.a. ejendomsmægler, vinhandel og kiosk. I første omgang er det mærkerne Only og Vero Moda, der udgør sortimentet.

15. februar 
Naturstyrelsen Thy og Jammerbugt Kommune er sammen med trailbuilderlauget fra Slettestrand gået i gang med at anlægge 12 km nyt mountainbikespor i Kollerup Plantage ind mod Fjerritslev by. Mtb-cykling er en sport i hastig udvikling hos både børn og voksne – fastboende som turister – og sammen med en forbedring af de eksisterende spor i Svinkløv Plantage er hensigten at skabe en endnu bedre oplevelse for brugerne. Derudover skal der via projektet Trailcenter Slettestrand arbejdes med øget formidling af områdets rekreative muligheder i form af nye kort, skilte og informationsmaterialer.

16. februar 
I hele Danmark – og dermed også i Fjerritslev – flages der på halv ved offentlige bygninger for at markere weekendens terrorangreb mod et debatmøde og en jødisk konfirmationsfest i København, hvorved to uskyldige er dræbt og fem politifolk såret.

Med dagens åbning af et børneasylcenter i den nedlagte Vester Thorup Efterskole er Brovst Asylcenter oppe på 20 driftsenheder i 14 forskellige byer fordelt på syv kommuner i Nordjylland og Sønderjylland. Thorkild Poulsen har været leder af Brovst Asylcenter gennem samtlige 23 år, centret har eksisteret.

17. februar 
En avislæser, der har hus i Svinkløv-området, er ikke tilfreds med, at Naturstyrelsen begrænser publikums færden ved Svinklovene med opsætning af et nyt, strømførende hegn omkring de græssende dyr på skrænterne. Efter læserens mening burde der i det mindste være flere end de kun to opsatte låger, som gør det muligt at passere gennem hegnet.

De cyklende gæster bruger flere penge, de overnatter flere døgn, de kommer igen, og de anbefaler cykelferie til deres venner. Det viser aktuelle analyser, som bakkes op af Jammerbugt Kommunes turistchef, René Zeeberg, og det er baggrunden for, at medarbejderne i turisterhvervet nu skal på kursus i at yde god cykelservice og dermed øge indtjeningen. Således holder Aktiv Danmark hos Dansk Turistfremme samt det EU-støttede projekt Powered by Cycling – Panorama kursus i Slettestrand 25. februar.

Svinkløv Badehotel er med igen i år, når Danmarks største spiseguide, The White Guide, udkommer 23. marts. Det er ifølge The White Guide mad, drikkevarer, betjening, interiør, omgivelser og wauw-oplevelser, der gør, at man får en plads i guiden, hvor 32 nordjyske spisesteder er med ud af 330 i alt i Danmark.

19. februar 
39-årige journalist Jacob Kwon, der er opvokset i Fjerritslev, skifter fra et job som sport- og eventchef hos DR til chefredaktør for Nyhederne på TV2’s hovedkanal.

21. februar 
Den megen uro om Aggersundbroens renovering sidste sommer fører nu til, at parterne har lavet en ny arbejdsplan, der stiller de fleste tilfreds. Det meste af arbejdet vil foregå i maj og juni, hvorved man forstyrrer ferietrafikken og passagen med tunge, brede landbrugsmaskiner mindst muligt.

24. februar 
Andelssvineslagteriet Tican, som har hjemsted i Thisted og indtil nu har haft afdeling i Fjerritslev, lægger op til en fusion med slagterigiganten Danish Crown med hovedsæde i Randers. Beslutningen er et resultat af Ticans arbejde gennem mere end et år med at finde en ny økonomisk samarbejdspartner.

Jammerbugt Kommune indfører nu ensartede åbningstider på kommunens fire genbrugspladser. I sommerhalvåret holdes åbent kl. 11-18 på hverdage og kl. 10-16 i weekenderne. I vinterhalvåret lukkes en time tidligere.

27. februar 
I dag åbner frisørsalonen »Toni« i Vestergade 17, Fjerritslev, hvor der tidligere var forsikringskontor for Alm. Brand.

Aage V. Jensen Naturfond planlægger endnu et fugletårn i Vejlerne, som er Nordeuropas største vildtfuglereservat. Det nye tårn placeres mellem Arup Vejle og Østerild Fjord.

28. februar
Kommunalbestyrelsen har endeligt vedtaget masterplanen for Fjerritslev by, og nu begynder den politiske prioritering af fokusområderne.

Efter 25 år i kommunalpolitik bliver borgmester Mogens Christen Gade ved kommunalbestyrelsesmødet 26. februar tildelt kongelig hædersbevisning og udnævnt til Ridder af Dannebrog.