Lokalt nyt januar 2015

til .

SuperBrugsen iværksætter et større byggeri – Stormene Dagmar og Egon forvolder trods orkanagtig vindstyrke ikke de store skader i Han Herred – Den nedlagte Vester Thorup Efterskole skal danne ramme om en afdeling af Brovst Asylcenter

Klip fra de lokale aviser m.v.

2. januar
Den tidligere kommunale affaldsplads i Gøttrup Have er under forvandling til en rekreativ naturpark med ny beplantning, stisystemer, sø og shelterplads, der omkranses af høje skrænter med flot udsigt til glæde for bl.a. cykelturister.

11. januar 
Fjerritslev Antenneforening slukker pr. 20. januar for det analoge tv-signal i byen. Medlemmer med ældre tv-apparater opfordres til at anskaffe sig en digital boks.

12. januar 
SuperBrugsen i Fjerritslev iværksætter et større byggeri, der i løbet af foråret vil ændre butikkens udseende markant, både udvendig og indvendig. Grundarealet udvides med små 400 kvadratmeter, og den vestlige del over mod Jutlander Bank bygges op i to etager, hvor der på førstesalen over hovedindgangen indrettes 270 kvadratmeter med personalefaciliteter, kontor og et stort mødelokale.

TV2 blænder op for 2. sæson af »Badehotellet«, hvis udendørs scener er optaget i området omkring Svinkløv og Slettestrand. Vi er nu nået til 1929. Skuespilleren Bodil Jørgensen, der har en hovedrolle som hotelejer Molly Andersen, er med trods efterveer fra en alvorlig ulykke under andre filmoptagelser i juni sidste år.

13. januar 
Weekendens storme, Dagmar og Egon, forvolder trods orkanagtig vindstyrke ikke de store skader i Han Herred. Dog har Stormrådet afgjort, at hele det vestlige Limfjordsområde frem til Aggersundbroen kan søge erstatning for eventuelle stormskader.

Flemming Jensen er nyansat erhvervskonsulent og »lokalespotter« i Jammerbugt Kommune og skal som købmandstype – med 19 års erfaring som selvstændig og salgskonsulent i bagagen – være med til at skabe nyt liv i tomme butikslokaler og erhvervsbygninger, herunder i Brovst og Fjerritslev.

Feriecenter Slettestrand: Med en bevilling på 50.000 kr. fra Naturstyrelsen til projektet »På mountainbikes er vi alle ens« har de 10 unge beboere på handikap-boenheden Delfinen fået deres egne mtb-cykler, så de sammen med personalet kan tage på tur, så snart lysten melder sig.

20. januar 
Efter et velbesøgt borgermøde beslutter kommunalbestyrelsen med stor opbakning fra lokalsamfundet, at den nedlagte Vester Thorup Efterskole skal danne ramme om en afdeling af Brovst Asylcenter specielt med henblik på uledsagede drenge i alderen 12-17 år, primært fra Syrien og Eritrea, men også fra Afghanistan og Somalia. Kommunen står for driften, mens alle udgifter refunderes af staten. Der bliver plads til 50 asylsøgende børn ad gangen, og centret igangsættes allerede til februar med forventet 40 arbejdspladser, når alt kommer på plads.

Den forsvundne herregård ved bygrænsen til Fjerritslev inspirerer middelalderhistoriker Rikke Agnete Olsen til at skrive manuskriptet til teaterstykket »Festen på Aagaard«, som skal opføres af Teaterforeningen Skovspillene i Jægerum Søpark til sommer. Historien tager udgangspunkt i et stort julegilde, der fandt sted på Aagaard i 1496 med deltagelse af bl.a. Børglum-bisp Stygge Krumpen og prioren af Ø Kloster på Øland – alt sammen veldokumenteret i de historiske arkiver. Skuespiller Jørn Holstein er instruktør på egnsspillet.

Thorupstrand Kystfiskerlaug indgår aftale med Coop om levering af dagfrisk fisk til foreløbig 80 dagligvarebutikker fra marts i år, men det er hensigten, at samtlige 1.200 Coop-butikker på sigt skal med i ordningen. Produkterne forarbejdes i Thorup-fiskernes nyopførte pakhus og skal i butikkerne præsenteres på en sådan måde, at de fortæller den gode historie om bæredygtigt og skånsomt kystfiskeri.

22.-23. januar 
På baggrund af de aktuelle slagterilukninger i Fjerritslev og Skovsgaard etablerer Jammerbugt Kommune en såkaldt task force, som skal sikre opkvalificering af ledige og screene kommunens virksomheder for et muligt vækstpotentiale. Den nye indsats skal bygge videre på de positive erfaringer fra Fjerritslev med at få de ledige fra slagteriet Tican videre på arbejdsmarkedet. Eksempelvis 37-årige René Thorsen, Øland, der nu går i voksenlære hos Agesen VVS i Fjerritslev.

24. januar 
Bestyrelsen og andre frivillige er gået i gang med opsætning af nyt køkken i Haverslev Forsamlingshus.

Forfatteren Peter Bang Simonsen, Fjerritslev, er aktuel med en ny digtsamling med titlen »Stævnemøder« om kærligheden og menneskers møde med hinanden på godt og ondt.

25. januar 
Borgmester Mogens Gade fejrer sit 25-års jubilæum som kommunalpolitiker ved en særdeles velbesøgt reception i DGI-Huset, Aabybro.

Naturstyrelsen Thy vil gerne inddrage borgerne i revisionen af sin driftsplan og indkalder indlæg i form af viden om natur- og landskabsforhold, ønsker til fremtidig forvaltning af arealerne og forslag til nyanlæg som eksempelvis stier og bålpladser.

26. januar
Klim Vandværk I/S ændres til et andelsselskab under navnet Klim Vandværk A.m.b.a.

27. januar 
Klim Strand Camping er igen gået konkurs. Ejerkredsen på fem personer, som har drevet pladsen siden 2013, erkender, at man har brugt for mange penge – i alt 2,8 mio. kr. – på renovering af nedslidte hytter og ny teknik i forhold til indtjeningen på gæsterne. Kuratorerne forventer dog, at den attraktive og hæderkronede campingplads hurtigt bliver afhændet til nye ejere.

Kenneth Hansen, der i seks år har været køkkenchef på Svinkløv Badehotel, stiller op for Danmark i det uofficielle VM for kokke – Bocuse d’Or – i Lyon, Frankrig. Dog bliver det ikke til medalje denne gang for den ellers så ofte vindende mesterkok.

Økonomikonsulent Erik Myrup, Aars, og regnskabsassistent Lilian Skovhus, Sønderup, kan begge fejre 40-års jubilæum hos LandboNord i Fjerritslev 1. februar.

29. januar 
På baggrund af erfaringer med dårligt indlæringsmiljø lukker Fjerritslev Skole for de små g-klasser (grundlæggende linje), der ellers var tænkt som en hjælp i udskolingen, og fordeler eleverne på de øvrige »tonede« 7.-8. klasser: kulturfaglig, naturfaglig eller international linje.

31. januar 
Samtlige årgange af Fjerritslev Avis 1899-1999 bliver i løbet af få år digitaliseret og gjort tilgængelige for NORDJYSKE’s abonnenter via internettet, takket være en donation på 4,35 mio. kr. fra Aalborg Stiftstidendes Fond og et nært samarbejde med Statsbiblioteket i Aarhus. Pengene skal gå til en digitalisering af NORDJYSKE-koncernens i alt 3,5 mio. avissider gennem 250 år, idet forgængerne for Aalborg Stiftstidende går helt tilbage til 1767.