Kål og flæsk i Bryggerkælderen 21.december

til .

Søndag 21. december kl. 12 åbnes den hyggelige ølkælder i Bryggergaarden igen for servering af Han Herreds »nationalret« – nemlig stuvet hvidkål med kanel, kogt flæsk og varmt nisseøl

Denne juletradition, som Fjerritslev er kendt for langt ud over Han Herreds grænser, kunne sidste år fejre 50-års jubilæum takket være et samarbejde mellem Bryggerimuseets frivillige og en række lokale sponsorer. Fjerritslev Handelsstandsforening, som i årtier stod for arrangementet, bakker fortsat op om traditionen.

Slagteriet Tican er igen i år hovedsponsor, hvilket medvirker til, at prisen for en portion »med det hele« kun koster 20 kr. For børnene er det muligt at erstatte flæsket med en rød pølse og slippe med 10 kr., dog uden hvidtøl, oplyser Ulla Flintholm fra initiativgruppen.

I Bryggerkælderen kan du møde mange af de kendte ansigter, som har stået for serveringen helt siden starten i 1960’erne, og fra kl. 14 sættes ekstra tryk på julestemningen, når byens kendte spillemandsgruppe møder op og spiller julemusik helt frem til kl. 18, hvor dørene lukkes for i år.

Bryggerimuseet har også åbent søndag 14. december, hvor kælderen er omdannet til en julestue, og i julehusene på torvet udenfor kan du blandt andet gøre en god handel hos Vesterhavsfruerne.