Lokalt nyt september 2014

til .

Skiftedag på Rønnes Hotel – Indvielse af det nyrenoverede tinghus – Ny legetøjsbutik i Fjerritslev

Klip fra de lokale aviser m.v.

3. september
Skiftedag på Rønnes Hotel i Slettestrand 1. oktober: Leif Rønne Nielsen har efter 36 år solgt sit livsværk til restauratør Lars Mouritzen, som i forvejen driver Papegøjehaven ved Aalborg Kongres & Kultur Center. Mangeårig hotelchef Dorte V. Lukassen fortsætter på Rønnes Hotel, nu som medejer.

4. september 
Aggersborg, der er Danmarks største vikingeborg, har fået nyt selskab. Nanna Holm fra Danmarks Borgcenter har sammen med professor i middelalderarkæologi ved Aarhus Universitet Søren Michael Sindbæk har ved godset Vallø Stift syd for Køge fundet en ny ringborg på 145 m i diameter og dermed den tredjestørste af de nu fem kendte danske trelleborge. Det er første gang i mere end 60 år, at man gør et fund af en vikingeborg. Det »nye« medlem af familien er navngivet Vallø Ringborg.

6. september 
Tyskfødte Lisa Bremer, der er fuldtids vikarpræst med tjeneste i en række Thy-sogne for tiden, har en stærk passion for at formidle det kristne budskab både gennem ord og billeder. Hun har nu udgivet en kunstkalender for 2015 med 12 englemotiver, der er udført som akrylmalerier hjemme på husmandsstedet i Gøttrup.

9. september 
Thorupstrand Fiskercompagni åbner i dag en fiskebutik i det nybyggede pakhus, der blev indviet i marts på landingspladsen i Thorup Strand. Ud over traditionel fisk som torsk, skrubber og rødspætter kan man i butikken lade sig friste af pighvar, slethvar, havkat, vildlaks, havtaske, hummer, multe, kulmule, sej, fjæsing, knurhane, rokke, søtunge, krabbeklør og muslinger – herunder røgvarer – alt afhængig af årstiden.

En flok traktorinteresserede unge gutter fra Han Herred har haft succes med opvisning med 21 ældre traktorer, monteret plove og andre maskiner, på en mark ved Højgaardsvej ved Kollerup. Derfor håber initiativtagerne, at der er basis for at etablere en egentlig veteranklub for hele Fjerritslev-området.

Virksomheder i Jammerbugt – herunder BOP Kontormøbler i Fjerritslev – har succes med ansættelse af højtuddannede medarbejdere, som kan bidrage til at præcisere jobindhold, målsætninger og profilønsker samt kortlægge uudnyttede potentialer, så det i sidste ende kan resultere i økonomisk vækst.

10. september 
I Klim Valgmenigheds kirkeblad orienterer valgmenighedspræst Torben Tvorup Christensen om lukning af menighedens Vedsted-kreds efter 115 års virke. Kredsen har i næsten 100 år benyttet Vedsted Kirke, men den sidste gudstjeneste blev holdt 29. juni i Birkelse Baptistkirke på grund af sognekirkens igangværende restaurering. Her medvirkede såvel baptistpræst Anders Hyldgård som Torben Tvorup Christensen samt to af valgmenighedens tidligere præster, Thorben Johannesen og Henning Thrane.

14. september 
Fosdalhus, som siden sommeren 2013 har været drevet af Renate og David Andreasen, udvider de kendte søndags-kaffe-kage-borde med en månedlig aften med vin og tapas i samarbejde med bl.a. køkkenchef Kresten Kronborg fra Feriecenter Slettestrand.

15. september 
Danskerne spiser flere muslinger og skaldyr, mærker muslingeproducenten Vilsund Blue med base i Nykøbing Mors og afdeling i Aggersund. Inden for de seneste to år er virksomhedens salg af muslinger tredoblet. Det skyldes, at produkterne herfra er kommet på hylderne i stort set alle butikker hos Dansk Supermarked og Coop.

16. september 
Dagrofa-koncernen har besluttet at ændre supermarkedskoncepterne SuperBest og Eurospar til Meny efter norsk forbillede. Det betyder, at Eurospar Fjerritslev Storkøb i Søgade 10 fra næste forår genopstår som en Meny-butik.

Som følge af strukturændringerne i Kollerup-Fjerritslev-Hjortdal Pastorat holder sognepræst Lotte Sandø Heftye, Hjortdal, afskedsprædiken i forbindelse med høstgudstjenesterne i Kollerup og Fjerritslev kirker søndag 28. september med efterfølgende frokost i Kirkecentret.

19. september 
Teatertruppen Dunkelfolket fra Fosdalen, som blev til på maskekunstner Kirsten Gitz-Johansens initiativ i 1989, fejrer sit 25-års jubilæum lørdag 20. september med en stor opvisning i Aalborgs gader og premiere på forestillingen »Snehvide«.

22. september 
Fjerritslev: Der var trængsel i retssalen og arrestfløjen, da Kulturforeningen Tinghuset viste det nyrenoverede hus frem for offentligheden efter et års gennemgribende restaurering, hvorved huset så vidt muligt er ført tilbage til sit oprindelige udseende fra opførelsen i 1909, herunder ophængning af de originale lysekroner og fremdragelse af de farverige skønvirke-malerier på væggene.

Se billeder fra indvielsen af Tinghuset her

28. september 
Jørgen Kr. Jensen, Havevej 15, Fjerritslev, hædres med Jammerbugt Kommunes Frivilligpris 2014 på 5.000 kr. for sin indsats som formand for centerrådet på Fjerritslev Kultur/Senior Center og formand for Frivillighuset i Pandrup samt et mangeårigt, frivilligt engagement i Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Fjerritslev.

29. september 
Med indvielsen af Hærvejen gennem Jammerbugt Kommune lørdag 11. oktober lukkes det sidste hul i netværket af historiske kultur- og handelsveje fra Santiago de Compostela i Spanien til Trondheim i Norge. Ud over at følge de historiske spor er der lagt vægt på rige og afvekslende landskabsmæssige oplevelser langs den nye rute, der snor sig gennem kommunen på en 76 km lang strækning, bl.a. forbi Husby Hole og langs Lien-skrænten i Han Herred.

30. september 
Legehjørnet DCM: Mette og Dan Quorning åbner 8. november en ny legetøjsbutik på 150 kvm som en del af VN-legetøjskæden i City West på Industrivej 9 i Fjerritslev, hvor Dan Quorning i forvejen driver DCM Cykler & Have/Park-Maskiner.