Historisk udstilling om Fjerritslev i 1914

til .

I denne sommer fejrer Han Herred 100-året for den store amts- og herredsudstilling, som fandt sted 4.-12. juli 1914 på dyrskuepladsen i Fjerritslev

Butikslokalet Vestergade 2, som til anledningen er venligst udlånt af Kaj Søndergaard, danner rammen om en historisk udstilling i vinduerne.

Ved Sommer by Night fredag 25. juli er der adgang til selve butikken, og her bliver der lejlighed til at se flotte billeder, der er taget af byens mangeårige fotograf Chr. Pedersen (også kaldet »Futten«).

Fotograf Pedersen benyttede sig af et fotoapparat på stativ, og billederne blev fremkaldt på glasplader i knivskarp kvalitet.
Lokalhistorisk Arkiv og Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum, som står bag udstillingen, viser både billeder fra amts- og herredsudstillingen og andre tidstypiske billeder og malerier fra første halvdel af 1900-tallet. Ud over adgang til butikslokalet i Vestergade 2 er der også åbent i selve Bryggerimuseet hele aftenen ved Sommer by Night.

Idrætscenter Jammerbugt har i øvrigt venligst stillet en serie gamle Fjerritslev-billeder til rådighed for fejringen af 100-året for amts- og herredsudstillingen. De gamle fotografier, som i øjeblikket er fordelt til byens butikker, kan til daglig ses på væggene i Vinkelstuen.

Hanen er som bekendt symbol for Han Herred og indgik næsten selvfølgeligt i logoet for amts- og herredsudstillingen i 1914. Til udstillingen i Vestergade 2 har Fjerritslev Tryk derfor stillet en del af avisredaktør Einar Damsgaards store samling af haner til rådighed.

Ud over Sommer by Night 25. juli er der også adgang til udstillingen lørdagene 26. juli og 2. august.