Historisk udstilling om Fjerritslev i 1914 – og film fra 1940’erne

til .

100-året for amts- og herredsudstillingen i 1914 danner udgangspunkt for årets første Sommer by Night i Fjerritslev, og derfor vil arrangementet naturligvis bære præg af denne historiske begivenhed, som blev afviklet kun tre uger før udbruddet af første verdenskrig

Butikslokalet Vestergade 2, som til anledningen er venligst udlånt af Kaj Søndergaard, vil i ugens løb danne ramme om en historisk udstilling i vinduerne. Fredag aften er der adgang til selve butikken, og her bliver der lejlighed til at se flotte billeder, der er taget af byens mangeårige fotograf Chr. Pedersen (også kaldet »Futten«).

Fotograf Pedersen benyttede sig af et fotoapparat på stativ, og billederne blev fremkaldt på glasplader i knivskarp kvalitet.

Lokalhistorisk Arkiv og Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum, som står bag udstillingen, viser både billeder fra amts- og herredsudstillingen og andre tidstypiske billeder fra omkring 1914. Ud over adgang til butikslokalet i Vestergade 2 er der også åbent i selve Bryggerimuseet hele aftenen ved Sommer by Night.

Idrætscenter Jammerbugt har i øvrigt venligst stillet en serie gamle Fjerritslev-billeder til rådighed for fejringen af 100-året for amts- og herredsudstillingen. De gamle fotografier kan til daglig ses på væggene i Vinkelstuen.

Fjerritslev Kino bakker op om arrangementet med visning af en kortfilm, der er optaget af fotograf Pedersens efterfølger Svend Mikkelsen i årene 1939-46. Der er gratis adgang til biografen hele aftenen. Rundt om i gaderne vil man kunne møde en række af Fjerritslev Kinos Venner, som til anledningen er klædt som i biografens barndom for omkring 100 år siden.