Skarreklit genrejst i Fjerritslev

til .

Nu er kalkklippen Skarreklit, der væltede i en storm ud for Bulbjerg natten til 19. september 1978, blevet genskabt som en tre meter høj byskulptur, stående i et bassin på tre gange tre meter, som efter etablering af overrisling af stenen vil stå med 10 centimeter klart vand på en bund af ral

Idéen til skulpturen kommer fra den tyske arkitekt Stefan Weidehoff, som til »Komitéen til udsmykning af centerområdet i Fjerritslev« udarbejdede forskellige tegninger, dels af stenen anbragt på stedet, dels en del målsatte tegninger til brug for stenhuggermester Carsten Nørmark Christensen i Nørre Snede.

Skulpturen er udhugget af en 18 tons stor granitblok fra Halmstad i Sverige, og for at Skarreklit ikke skal vælte på ny i Fjerritslevs bløde undergrund, er den solidt placeret på et mere end 60 tons tungt betonfundament.

Værket er kommet op at stå med hjælp fra ni større og mindre fonde. Strøm og vand sponsoreres af SuperBrugsen, der ligeledes har stillet en parkeringsbås til rådighed og flyttet sit firmaskilt.

Indvielsen af »Skarreklit« finder sted som led i de mange aktiviteter ved Sommer by Night i Fjerritslev fredag 11. juli kl. 18. Helle Bak Andreasen, der er formand for Jammerbugt Kommunes Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalg, holder indvielsestalen, og Brovst Pigegarde, der netop i år kan fejre 50-års jubilæum, er med til at gøre begivenheden ekstra festlig ved at spille i gaderne både før og efter afsløringen.

Se flere billeder fra tirsdag 1. juli hvor skulpturen ankom til Fjerritslev