Lokalt nyt maj 2014

til .

Det danske og norske kvindelandshold i beachhåndbold spiller kamp i byen – Udvalgt Han Herred-hold møder danmarksmestrene fra AaB – Planlagt renovering af Aggersundbroen udskydes til 2015

Klip fra de lokale aviser m.v.

4. maj
Under Han Herreders Ungdomsskoles tur til USA kort før påske bliver skolens lærer Kristine Ingemann Petersen udnævnt til »Colonel« som æresbevisning for det store arbejde, hun tidligere udførte i tre år som lærer på Berea College i Kentucky. Statens guvernør, Steven L. Beshear, forestår udnævnelsen.

5. maj 
Det danske og norske kvindelandshold i beachhåndbold spiller 24. maj kamp på baneanlægget ved Fjerritslev Stadion som led i et træningsophold i Idrætscenter Jammerbugt forud for sommerens VM. Begge hold ligger i toppen af verdenseliten.

6. maj 
Kenneth Hansen, der på sjette sæson er køkkenchef på Svinkløv Badehotel, forsvarer 7.-8. maj de danske farver ved Bocuse d’Or – der er verdens vigtigste kokkekonkurrence og betragtes både som EM og VM – i Stockholm.

Som led i et landsdækkende projekt med at styrke cykelturismen i Danmark er der etableret syv nye cykelruter langs den nordjyske vestkyst. Således også gennem Han Herred, hvor der tilbydes oplevelser i afvekslende natur på følgende ruter: Tranum Klit (17,9 km), Tranum-Fosdalen (15,3 km), Attrup-Brovst (27,5 km) og Slettestrand-Svinkløv-Klim (37 km).

7. maj 
Teaktræsmøbler og andre retroting fra perioden 1950-70 er det helt store hit i Viggo Jensens gigantiske genbrugsbutik, Jensen Antik, på Håndværkervej 11 i Fjerritslev. Derimod er der for tiden ikke det store salg i over 100 år gamle antikviteter, som lagerhallen også er rigt udstyret med.

Professor Else Roesdahl, Aarhus Universitet, besøger Aggersborg og kan i regn og rusk fortælle og udpege for en skare af fagfolk og andre interesserede, hvorfor vikingeborgen blev lagt på netop dette meget strategiske sted. Her mødtes de øst-vestgående søveje med den nordlige ad Sløjkanalen, som antagelig fandtes på den tid, da vandet i Limfjorden stod ca. en meter højere end i dag. Også den nord-sydgående hærvej/oksevej krydsede Limfjorden her. Else Roesdahl er en af hovedkræfterne bag et nyt, stort bogværk med titlen »Aggersborg i vikingetiden. Bebyggelsen og borgen«. Bogen er en del af serien Jysk Arkæologisk Selskabs Skrifter.

13. maj 
Efter knap tre måneder har bagermester Hans Andersen, Konditoriet i Fjerritslev, valgt at lukke brødudsalget i Jernbanegade, Brovst, i erkendelse af, at der ikke er plads til to bagerforretninger i byen.

Nissan Fjerritslev på Svinkløvvej 87 i Kollerup overtager pr. 15. maj nyvognsforhandlingen af Suzuki efter Jacob Jacobsen, der går på pension og samtidig lukker Fjerritslev Autocenter på Fabriksvej 1 efter 23 år som indehaver. Nissan-forhandler Claus Nielsen beholder dog lokalerne i industrikvarteret, indtil lejekontrakten med Fjerritslev Autolakering udløber om seks måneder.

Fjerritslev Kro, hvis historie går tilbage til omkring 1840, sættes til salg via Nybolig Erhverv efter krovært Hanne Smetana Christensens død 18. december.

18. maj 
De nordjyske kommuner gør klar til festligheder i weekenden 24.-25. maj for at markere åbningen af Hærvejens forlængelse fra Viborg mod henholdsvis Hirtshals og Frederikshavn. Dog er stiforløbet gennem Jammerbugt Kommune endnu ikke helt på plads, hvorfor der ikke er planlagt arrangementer på denne del af Hærvejen.

20. maj 
61-årige Elo Nielsen stopper efter syv år som leder af Fjerritslev Skole og kan se tilbage på en periode, hvor skolen med hans egne ord »er gået fra en jeg-kultur, hvor den enkelte lærer styrede butikken, til en vi-kultur, hvor teamet samt ledelsen sætter målene«.

Fjerritslev Gymnasium tager efter sommerferien imod mere end 20 elever på det nyoprettede grundforløb til uddannelserne som social- og sundhedshjælper eller pædagogisk assistent. I alt vil 530 elever i skoleåret 2014-15 have deres daglige gang på gymnasiet, fordelt på 13 stx-klasser, fire hf-klasser, tre hhx-klasser, tre 10. klasser og en grundforløbsklasse.

Et udvalgt hold fra fodboldklubberne i Frøstrup, Thorup-Klim, Fjerritslev, Ørebro, Trekroner, Skovsgaard, Brovst, Tranum og Arentsminde skal torsdag 22. maj møde de nykårne danmarksmestre og pokalvindere fra AaB i en opvisningskamp på Fjerritslev Stadion.

Efter et dialogmøde med borgmestrene fra Jammerbugt og Vesthimmerland har Vejdirektoratet besluttet at udskyde den planlagte renovering af Aggersundbroen til 2015, hvor arbejdet opdeles i to etaper på hver sin side af sommerferien af hensyn til turismen og landbrugets store maskiner.

21. maj 
Den omfattende renovering af Tinghuset i Fjerritslev er nu så langt fremme, at bestyrelsen for kulturforeningen, der driver huset, sigter mod genåbning 19. september.

25. maj 
Fjerritslev: Asbjørn Jespersen omdanner sin café i Vestergade 11 til et nyt spillested med indretning og servering i bedste tyrolerstil. Ved premieren 30. maj er den musikalske underholdning lagt i hænderne på Danni Elmo, som tidligere har boet i Fjerritslev og tre gange været deltager i dansk melodi grand prix. Der er dog stadig mulighed for at købe noget spiseligt, idet Asbjørn har opstillet en pølse- og isvogn i den tilhørende gårdhave.

27. maj 
Fjerritslev: Svensktalende Yasin Arslan er efter overtagelsen af Byens Pizza & Steak House i januar klar med en totalrenovering af lokalerne i Østergade 25 foruden etablering af en overdækket terrasse med sydlandsk stemning.

Fysioterapeut Helle Røge har etableret selvstændig virksomhed på Vestermarken 7 i Klim med speciale i ergonomisk indretning af arbejdspladser.

Han Herred står til at miste begge sine boghandler, idet ikke blot Bøger & Papir i Fjerritslev, men også kollegaen i Jernbanegade 17, Brovst, varsler ophørsudsalg.

28. maj 
Klim Fjordholme: Siemens Wind Power gør klar til at levere Danmarks største vindmølleprojekt på land, idet 22 store 3,2 MW møller skal erstatte de hidtidige 35 små 0,6 MW møller i Vattenfalls vindmøllepark, som herefter vil kunne forsyne 58.000 husstande med el.

Telenor har opdateret sin mobilmast i Fjerritslev, så den nu sender 4G-signal i en radius af 10 km fra dens placering på Brøndumvej.