Det sker til Forårsmessen 2014

til .

Forårsmessen i Thorup-Klim Hallen – en god tradition!

Så er det igen tid til, at Thorup-Klim Hallen slår dørene op for endnu en forårsmesse – et populært arrangement for både udstillere og publikum – som i år afvikles for 14. gang.

Publikum vil igen i år blive mødt af en række spændende stande med udstillere fra nær og fjern og med et spændende, afvekslende program, som lever op til tidligere års messer.

I den forbindelse skal der lyde en stor tak til alle, som på den ene eller anden måde bidrager til afviklingen af Forårsmessen 2014. Herunder ikke mindst til støtteforeningerne for Thorup-Klim Boldklub og Thorup-Klim Ungdoms og Gymnastikforening, som igen i år er arrangører.

Forårsmessen er en god mulighed – også for vores lokale erhvervs- og handelsliv til at vise flaget – en mulighed, som mange benytter – hvilket det hurtige salg af samtlige 42 stande også er et godt udtryk for.

Handels- og erhvervslivet er de bærende kræfter i messen – vi kan således igen i år se frem til, at mange dygtige erhvervsfolk og handlende vil vise deres produkter frem.

Et gammelt ordsprog siger: Fremtiden kommer af sig selv – det gør fremskridtet ikke! Fremskridtet kræver nemlig en indsats …

Paratheden til at gøre en indsats og hermed være med til at gøre en forskel såvel lokalt som for fællesska-bet Jammerbugt Kommune har været enestående i den opbygningsfase, vi har været igennem. Netop de mange positive resultater, som vi har opnået i Jammerbugt Kommunes korte levetid er kun kommet, fordi fællesskabets store grundregel: det fælles træk på den samme hammel, har været kendetegnende for indsatsen.

Den virketrang og virkelyst og det engagement, der præger foreningsliv, lokalsamfund, erhvervsliv, enkeltpersoner, kommunalt ansatte og kommunalbestyrelsen har givet mange flotte resultater.

Store og små imellem hinanden. Men resultater, vi alle kan være stolte af – og jo, det er igen kommet på mode at være stolt.
Selvfølgelig kan meget blive bedre – det gælder også i Jammerbugten og Jammerbugt Kommune, men hvorfor ikke glæde os over det, vi er – det vi kan – det vi vil – og ikke mindst det, vi gør – for det er ikke så ring’ endda!

På denne måde er Jammerbugt Kommune blevet en kommune i sikker drift med blik for fremtiden.

Forårsmessen i Thorup-Klim Hallen er på alle måder et udtryk for det, der skal bringe fremskridtet til Jammerbugten, Jammerbugt Kommune og os, der bor her.

Forårsmessen indeholder kort og godt noget for enhver smag og interesse – og sådan skal en rigtig messe være. Jeg er sikker på, at mange fra nær og fjern i løbet af weekenden vil bevæge sig til Thorup-Klim Hallen for en god oplevelse.

Afslutningsvis vil jeg på vegne af kommunalbestyrelsen ønske publikum, arrangører og udstillere en god og udbytterig forårsmesse 2014.

God fornøjelse!

Mogens Gade
borgmester

Flot stemme binder messens aktiviteter sammen

mogens-bay-og-jan-pytlich

Igen i år er det Mogens Bay fra Fjerritslev, der med mikrofonen i hånd guider de besøgende gennem Forårsmessens mange udstillere og sceneaktiviteter.

Mogens Bay, der til daglig er sælger hos NORDJYSKE Medier i Aalborg, er en særdeles erfaren konferencier, og gennem en lang årrække lagde han stemme til håndboldkampe i såvel Aalborg DH som det danske damelandshold. Blandt højdepunkterne var dame EM 2002 i Aarhus og dame EM 2010 i Gigantium, Aalborg, og Boxen, Herning.

Mogens Bay var i sin tid med til at »opfinde« Fjerritslev-pigen Rikke Nielsen som liga- og landsholdsspiller.

I dag er han en særdeles aktiv formand for FIF Håndbold, som i 2013 blev kåret som Danmarks bedste håndboldklub efter en formidabel holdindsats for at få vendt flere års nedtur til succes med stor medlemsfremgang og gode sportslige resultater.

Thorup-Klim – et attraktivt lokalområde med stærkt sammenhold

Støtteforeningerne for Thorup-Klim Ungdoms- og Gymnastikforening og Thorup-Klim Boldklub har gennem alle årene siden premieren i 1988 været bagland for Forårsmessen i Thorup-Klim Hallen. Det gælder også 14. udgave, som afvikles i weekenden 8.-9. marts.

Anstrengelserne har de seneste gange resulteret i over 100.000 kr. til deling mellem de to foreninger, ligesom Forårsmessen er en vigtig del af indtægtsgrundlaget for Thorup-Klim Hallen i form af lejeindtægt og cafeteriasalg.

Overskuddet fra Forårsmessen giver de lokale idrætsforeninger mulighed for at holde medlemskontingentet på et niveau, hvor alle kan være med. Det sikrer dygtige trænere og giver økonomi til nyanskaffelser og løbende forbedring af idrætsfaciliteterne for både børn og voksne.

De to foreninger repræsenterer et attraktivt lokalområde med stærke traditioner inden for forenings- og kulturlivet. Det lokale sammenhold trives i bedste velgående, selv i en tid, hvor der tales meget om udkant og lokalsamfundenes afvikling.

Ud over Thorup-Klim Hallen danner det nyrenoverede Klim Forsamlingshus, Vester Thorup Forsamlingshus, menighedslokaler samt folkeskole og friskole rammen om de mange aktiviteter, der foregår i området.

Messekoordinator Henrik Agesen, der til daglig er direktør i Klim Sparekasse og aktiv i adskillige foreningssammenhænge, glæder sig over et velfungerende lokalsamfund med to skoler og tilhørende børnehave/sfo, to kirker, møbelfabrik, to store campingpladser, hotel, dagligvarebutik, sparekasse m.v.

– Tilmed er det lykkedes at skabe nye arbejdspladser i bofællesskabet Solkrogen, som er indrettet i det tidligere Klim Ældrecenter, samt i det kommende fiskepakhus ved landingspladsen i Thorup Strand. Vi forventer os også meget af Thorup-fiskernes nye initiativ med salg af dagfrisk fisk til hovedstaden fra kutteren HM800 »Jammerbugt« i Nyhavn.

– Vi kan tilbyde gode muligheder for bosætning. Der er mange huse til overkommelig pris med adgang til en stor og flot natur, og tæt ved havet er der både sommerhus- og helårsgrunde til salg. I Klim og Vester Thorup er der i løbet af de seneste år etableret fjernvarme og nedlagt fiberbredbånd, som til sammen gør det endnu mere attraktivt at bosætte sig her.

Områdets erhvervsliv bindes sammen af Klim og Omegns Erhvervsklub, som med jævne mellemrum tilbyder sine 70 medlemmer foredrag, virksomhedsbesøg og lignende.

Børnenes forårsmesse

boern-foraarsmesse-2012

Der er i høj grad tænkt på børn og børnefamilier i planlægningen af Forårsmessen 2014.

Allerede lørdag formiddag, inden messen åbnes, vil man kunne møde store tegneseriefigurer på gaden i Fjerritslev. De farverige figurer dukker senere op mellem messegæsterne i hallen, hvor der også er lejlighed til at hilse på eventmagere fra Aalborg Ishockey.

Børnene kan ikke mindst se frem til det store trylleshow, der løber over scenen søndag formiddag, når der har været lejlighed til at deltage i familiegudstjenesten og nyde et stykke gratis kagemand, som gælder alle de morgenfriske.

Derudover er der hele weekenden indrettet legeland i skolens gymnastiksal, som er nærmeste nabo til Thorup-Klim Hallen.

Her kan børnene boltre sig med gymnastikredskaberne, mens de voksne får sig en snak på standene inde hallen. Naturligvis er der voksne til stede sammen med børnene, lover messearrangørerne.

Uden for hallen er der lejlighed til at komme i lag med de lokale FDF’ere, der viser eksempler på deres aktiviteter for børn og unge.

Øland Karlekammerkor besøger Forårsmessen

oeland-karlekammerkor

Når borgmester Mogens Gade har åbnet 14. forårsmesse i Thorup-Klim Hallen, gør Øland Karlekammerkor klar til at indtage scenen som første punkt på messens omfattende underholdningsprogram.

De syngende herrer var også med på messen for to år siden og høstede stort bifald.

Øland Karlekammerkor blev stiftet 7. april 2008, og i løbet af de seks år er antallet af medlemmer vokset fra 14 til omkring 30.

Koret ledes af organist, pianist og komponist Christian Vestergaard Wennerlin, som er 33 år, bor i Halvrimmen og til daglig sørger for musikledsagelsen ved gudstjenester og kirkelige handlinger i Øland og Langeslund kirker.

På korets repertoire er viser, popsange, højskolesange og andre tekster og melodier, som man ikke kan undgå at blive i godt humør af.

Øland Karlekammerkor optræder i mange sammenhænge – fra foreninger til plejehjem og private fester. Blandt højdepunkterne i korets historie er indslag ved genindvielsen af Oxholm Mølle i 2008 og i Anders Aggers tv-program om Kokkedal Slot på DR2.

Koret øver hver torsdag i Øland Medborgerhus og er åbent for sangglade mænd i alle aldre.

Forrygende mode- og hårshow fra scenen begge messedage

foraarsmesse-2012-modeshow-2

Uanset vejret udenfor bliver der masser af forårsstemning indenfor i Thorup-Klim Hallen i weekenden 8.-9. marts.

En af de sikre forårsbebudere er det store mode- og hårshow, som løber over scenen både lørdag og søndag eftermiddag.

Tidligere var modeshow og hårshow to forskellige aktiviteter, men i år fletter begge dele sig sammen i en både flot og farverig sceneoptræden med en lang række lokale modeller.

Det hele bindes sammen af Mogens Bay som veloplagt konferencier.

Frisør Trine Rosenkrantz har sat håret på alle de optrædende i modeshowet, og derudover har hun selv 20 modeller, som viser de nyeste tendenser i frisurer for unge og voksne m/k.

Hver af de deltagende forretninger har tre indgange i showet, mens Trine Rosenkrantz har fem indgange.

Følgende modeforretninger fra Fjerritslev-området deltager i showet
Tante Anna, Balajka.dk 0-3 år, Juhl Design, Butikken – Tøj til hende, KJ Fashion, Styrbæk – Women’s Clothing og Klærmann. Desuden medvirker børn og unge fra Thorup-Klim Samdrift og Klim Friskole.

Ny fitness- og multibane på vej

Thorup-Klim Hallen har siden starten i 1986 fået stadig flere faciliteter, både inde og ude. Således er der i hallens første 25 år etableret ny entré, depotrum, sammenbygning med Thorup-Klim Skole, it-hus, mødelokaler, springgrav, klublokaler og motionscenter.

Lige nu arbejder bestyrelsen med at etablere en fitnessbane med 15 rekvisitter og en multibane i samarbejde med Thorup-Klim Skole.

– Det falder godt i tråd med den nye skolelovs krav om mere motion på skemaet, og samtidig kan banerne bruges af alle aldersgrupper i lokalområdet, fortæller Henrik Agesen fra bestyrelsen.

Anlægget etableres ved indgangen til hallens motionscenter, og hvis finansieringen falder på plads, forventes det klar til indvielse i april-maj 2014.

Søndag indledes med familiegudstjeneste

Hele familien er inviteret med, når der søndag morgen arrangeres fælles gudstjeneste i Thorup-Klim Hallen.

Det sker på baggrund af mange positive tilkendegivelser fra deltagerne i Forårsmessen 2012, hvor begivenheden for første gang blev lagt ind som start på søndagens program.

Arrangementet er kommet i stand i et tæt samarbejde mellem områdets tre sognekirker – Klim, Vester Thorup og Vust – og Klim Valgmenighed, der har sin egen kirkebygning på Oddevej 55. Sognepræst Gitte Kibsgaard-Vester og valgmenighedspræst Torben Tvorup Christensen tilrettelægger gudstjenestens forløb.

– Gudstjenesten skal vise, at kirken er en helt naturlig del af fællesskabet i vores dejlige lokalområde, understreger messekoordinator Henrik Agesen.

Efter gudstjenesten serveres gratis morgenkaffe og rundstykker til de morgenfriske. Til børnene er der gratis kagemand.

Pegani tryller for både børn og voksne på Forårsmessen

pegani

– Goddag mine damer og herrer, drenge og piger. Mit navn er Steen Pegani. Jeg er kommet her i dag for at lede jer et lille smut ind i magiens forunderlige verden ...

Sådan lyder startskuddet søndag formiddag, og så går det ellers løs, når den landskendte tryllekunstner indtager scenen i Thorup-Klim Hallen til et børnetrylleshow med masser af overraskelser.

Trylleri med mystiske kasser, farvestrålende tørklæder, kort, reb, ringe og balloner danner rammen om showet. Forestillingen er et samspil med publikum, hvor børnene skiftevis råber, er musestille, griner og klapper. Selv de voksne må indrømme, at Peganis tryllerier ikke er så ligetil at regne ud.

Undervejs er børnene aktive på scenen og tryller sammen med Pegani. Som tak for hjælpen laver han et ballondyr til dem, inden de går ned.
Søndag eftermiddag er Pegani igen klar på scenen, denne gang for at forbløffe det voksne publikum. Trylleshowet for voksne præsenteres på en frisk og overbevisende måde, krydret med sjove bemærkninger, improvisation og gags. Publikum er aktivt med fra start til slut, ja, flere er endda med på scenen.

Med mere end 100 optrædener om året er Pegani en af landets travle entertainere. Og når han ikke er på scenen, er han alligevel ikke langt fra magien. Til daglig driver han nemlig Skandinaviens største specialfirma med alt inden for udstyr til trylleri og teater.

Alle kan lære at bruge hjertestarter

Søndag eftermiddag bliver der lejlighed til at lære – eller få genopfrisket – brugen af hjertestarter fra scenen i Thorup-Klim Hallen.
Det bliver sygeplejerske Susanne Anisimow, der forstår præsentationen og vejledningen i brugen af hjertestarteren.

– I et tyndt befolket område uden sygehus er det mere vigtigt end andre steder, at vi tager hånd om hinanden. Både om dem, der bor her til daglig, og dem, der kommer her som gæster.

Det med at tage hånd om hinanden skal altså forstås ganske bogstaveligt. Når man står over for en person med hjertestop, gælder det om at vide, hvordan man skal bruge sine hænder til at yde førstehjælp.

Et af redskaberne er de mange hjertestartere, som i løbet af de sidste seks år er blevet sat op på strategisk vigtige steder, hvor der færdes mange mennesker i lokalområdet, bl.a. ved jerntrappen på Thorup-Klim Hallens gavl og ved LokalBrugsens indgang i Vester Thorup.

– Og hjertestarterne er tilmed superlette at bruge, da en stemme ganske enkelt vejleder dig i, hvad du skal foretage dig, forklarer Susanne.

– Men det allervigtigste er, at du bliver i stand til at give hjertemassage lige på stedet uden at skulle løbe efter en hjertestarter.

Til daglig driver Susanne Anisimow virksomheden Fjerritslev Helse på Aggersundvej 25 i Fjerritslev, og derudover er hun stærkt engageret i at opkvalificere lokalbefolkningen inden for førstehjælp via lokalkomitéerne under Dansk Røde Kors og Hjerteforeningen.

Kæmpe gaveshow afslutter begge messedage

Traditionen tro afsluttes begge dage på Forårsmessen med et gigantisk gaveshow.

Her er der mulighed for at få del i masser af dejlige præmier, som dels er stillet på højkant af udstillerne, dels er skaffet til veje af messearrangørerne.

Der er tale om både gavekort og konkrete gevinster, uddyber messekoordinator Henrik Agesen, som dermed opfordrer alle besøgende til at tage hele dagen – og ikke mindst finalen – med.

 

Program

Lørdag 8. marts 2014

  • Kl. 13.00 Forårsmesse 2014 åbnes v/ borgmester Mogens Gade
  • Kl. 14.00 Øland Karlekammerkor på scenen
  • Kl. 15.30 Udstillerne præsenterer stort FORÅRSMODESHOW, samt hårshow v/ Frisør Trine Rosenkrantz
  • Kl. 17.50 GAVESHOW med masser af præmier

Søndag 9. marts 2014

  • Kl. 09.15 Forårsmesse 2014 åbner med fælles gudstjeneste v/ Klim Valgmenighed og Klim-Thorup-Vust Sognekirke
  • Kl. 10.00 Stande åbner – Gratis kaffe og rundstykker til de morgenfriske – Gratis kagemand til børnene
  • Kl. 11.00 Børne Trylleshow v/ landskendte entertainer og tryllekunstner Steen Pegani
  • Kl. 13.00 Voksen Trylleshow v/ landskendte entertainer og tryllekunstner Steen Pegani
  • Kl. 14.00 Præsentation af hjertestarter på scenen
  • Kl. 14.45 Udstillerne præsenterer stort FORÅRSMODESHOW, samt hårshow v/ Frisør Trine Rosenkrantz
  • Kl. 16.50 KÆMPE GAVESHOW MED MASSER AF PRÆMIER
  • Kl. 17.00 Forårsmesse 2014 lukker. På gensyn i 2016

Mogens Bay er konferencier begge dage
Børneaktiviteter begge dage i skolens gymnastiksal

Udstillere

1. Restaurant Klim Strand Camping
2. El-firmaet Verner Ranum
3. Fjerritslev Gymnasium
4. Klim Friskole / Klim Fribørnehave og Vuggestue
5. Amtoft Boligmontering
6. Hotel Klim Bjerg / Tante Anna
7. EDB Center
8. Meta Klinikken – alternativ behandling
9. Rønnes Hotel og Restaurant
10. Agesen El / Granly Tømrer- og Snedker / Toftholm Anlæg
11. Midtvejs Auto – Peugeot Bejstrup
12. Garant – Brovst Tæpper og Gardiner
13. Juhl Design
14. M&K Byg
15. Konditoriet
16. LokalBrugsen Vester Thorup
17. Thorup Tømmerhandel
18. Brøndum Nørgård Natur-Ox
19. DanBolig Fjerritslev
20. Blomstertorvet Thisted
21. EDC Fjerritslev
22. Thisted Bryghus / Rene’s Vin & Grønttorv
23. 2TAL – Skovsgaard Radio og TV
24. Thy Økois
25. City West / DCM Cykler og Maskiner / Hanbo Design
26. Klim Sparekasse / Himmerland Forsikring
27. Leg og Hobby
28. Styrbæk – Women’s Clothing
29. Balajka.dk – babytøj 0-3 år
30. Klærmann
31. KJ Fashion / Butikken
32. Thorup-Klim Samdrift
33. Natteravnene Fjerritslev
34. Frisør Trine Rosenkrantz
35. 3F – Fagligt Fælles Forbund

Øvrige udstillere
FDF Thorup-Klim-Vust
LC Vesterhavsfruerne
Vattenfall – vindmølleprojekt