Lokalt nyt januar 2014

til .

EM-håndbold på storskærm i Han Herred Fritidscenter – Fusion mellem to pengeinstitutter – Kunstneren Uffe Isolotto (alias Uffe Holm) gæster Fjerritslev Bibliotek

Klip fra de lokale aviser m.v.

3. januar 
To SDM-køer hos de hollandske kvægavlere Mariska og Marcel Moes i Klim har på under 10 år præsteret den flotte ydelse på 100.000 kg mælk hver.

4. januar 
Såvel aktionærerne i Sparekassen Himmerland A/S som repræsentantskabet i garantsparekassen Sparekassen Hobro siger med stort flertal ja til en fusion mellem de to pengeinstitutter under navnet Jutlander Bank A/S, og allerede i dag udskiftes skiltet på filialen i Han Herred, idet Sparekassen Himmerland i forvejen råder over den tidligere ebh-bygning i Østergade 11-13, Fjerritslev.

7. januar 
I samarbejde med Jutlander Bank (hidtil Sparekassen Himmerland) byder FIF Håndbold på EM-håndbold på storskærm i Han Herred Fritidscenter, Fjerritslev, når Danmark spiller åbningskamp mod Makedonien søndag 12. januar i Jyske Bank BOXEN i Herning.

Klim: Jammerbugt Kommune har holdt åbent hus på det nye botilbud for yngre voksne psykisk og fysisk udviklingshæmmede i Solkrogen, hvor Klim Ældrecenter tidligere havde til huse. Per Norman Jensen er udpeget som afdelingsleder, og når centret er fyldt op, betyder det 35 nye arbejdspladser i byen.

Ved hjælp af midler fra Velux-fonden har beboerne i Gøttrup nu etableret en hjertestarter, der er opsat på nordgavlen af forsamlingshuset.

9. januar 
Bente og Jan Kohls, der overtog Jammerbugt Camping i Vester Thorup i 2010, søger nye udfordringer og har sat pladsen til salg.

14. januar 
Anne Thorbjørn Kristensen har fået et års orlov fra sit job som miljøingeniør hos Cowi for at markedsføre mountainbikesporten i Slettestrand/Svinkløv og Rebild Bakker. Hun satser på, at der kommer en fælles klassificering af mtb-ruterne i Jammerbugt og Rebild kommuner inden for et halvt år.

19. januar 
Kunstneren Uffe Isolotto (alias Uffe Holm) gæster Fjerritslev Bibliotek og dermed sin hjemby ved en såkaldt artist talk med journalist og kunstkritiker Michael Jeppesen, Dagbladet Information, der i november udgav bogen »Best of 67 x kunst« på Forlaget Strandberg Publishing. Bogen portrætterer 67 danske kunstnere og kunstnersammenslutninger, »som sidder forrest i kunstbussen«, og ved dette og lignende arrangementer følger forfatteren kunstnerne hjem og interviewer dem dér, hvor de kommer fra.

21. januar 
Erik Hermansen, Fjerritslev, og Jens Bruun, Brovst, er begge fratrådt efter henholdsvis 23 og 12 år som indsatsledere ved Beredskab Jammerbugt og takker af ved den traditionelle nytårsparole på herregården Bratskov i Brovst.

Det kommunale erhvervsråd skifter navn til Erhvervs- og Turistrådet i Jammerbugt Kommune, og som følge heraf skal tre af rådets 17 medlemmer udpeges af kommunens tre turismeområder, henholdsvis Nord (Blokhus, Pandrup og Saltum), Midt (Brovst og Tranum) og Syd (Slettestrand, Svinkløv og Fjerritslev).

24. januar 
Nadia Maria Davidsen, der blev student fra Fjerritslev Gymnasium i 2008, har af uddannelsesminister Morten Østergaard (R) fået overrakt et Novo Nordisk/Novozymes’ scholarstipendium, med hvilket hun i sit speciale som led i det naturvidenskabelige studium på Syddansk Universitet skal undersøge særlige Escherichia coli-stammer, som er i stand til at trænge gennem blodkar i hjernen og derved forårsage meningitis hos spædbørn.

28. januar 
Fjerritslev: Helena Larsen, der er indehaver af mæglerbutikken DanBolig i Østergade 3, har taget konsekvensen af, at kontakten med boligkøbere og -sælgere sædvanligvis foregår hjemme hos kunden eller via telefon og internet, hvorfor hun ikke længere vil have træffetid i butikken, men nøjes med en udstilling og i øvrigt arbejde sammen med DanBolig i Nørresundby. Butikslokalet i Østergade 3 overtages af smykkekunstner Lisbeth Juhl Nielsen, som i forvejen driver Juhl Design på Ahornvej 60, samt konsulentvirksomheden Fri Fugl, der drives af Palle Laust Nielsen, Havremarken 14.

29. januar 
Kulturelt Samvirke for Jammerbugt Kommune søsætter idéen om et stort fællesnordisk kulturprojekt, som efter planen skal foregå over to weekender i juni 2015 og omfatte flest mulige kunstneriske retninger samt involvere alle lokalområder i kommunen.