Lokalt nyt december 2013

til .

Anja Toft Kronborg holder åbningsreception for sin internetbutik – Fjerritslev Gymnasium lægger lokaler til to nye uddannelser – Over 700 deltager i relanceringen af »Kål i Kælderen«

Klip fra de lokale aviser m.v.

3. december
Anja Toft Kronborg, Dalhøjen 48, Fjerritslev, holder åbningsreception for sin internetbutik Balajka.dk med alt i småbørnstøj str. 38-90. Det sker med tre dages fysisk butik i Vestergade 2.

4. december
Selv om Finansiel Stabilitet (FS) nu har indgået forlig med Forbrugerombudsmanden om erstatning til tidligere Roskilde Bank-aktionærer, skal aktionærerne i ebh bank ikke forvente, at der bliver noget til dem, da der ikke her er handlet ansvarspådragende for FS, forlyder det fra adm. direktør Henrik Bjerre-Nielsen.

5. december
Kommunens affaldsordninger finansieres af affaldsgebyrer, og derfor er der ikke skattekroner i den nye Fjerritslev Genbrugsplads, som løber op i omkring 30 mio. kr. mod de oprindeligt bevilgede 17,5 mio. kr., oplyser Jens Chr. Golding (S), formand for teknik og miljø i Jammerbugt Kommune.

6. december 
Døgnets orkanagtige storm, som har fået navnet Bodil, fik godt tag i Han Herred, hvor murværket på Lild Strand Kirkes nordøstgavl blev suget af, Oxholm Mølle blev lettere vingeskudt, staldbygninger i Klim og Vust kollapsede, masser af træer væltede, tag blev revet af, og julebelysning blæste ned. Også de små julehuse på Bryggertorvet i Fjerritslev måtte bukke under.

7. december 
Fra august 2014 lægger Fjerritslev Gymnasium lokaler til to nye uddannelser, nemlig grundforløbet til henholdsvis social- og sundhedshjælper (SOSU) og pædagogisk assistent (PA). Det sker i samarbejde med SOSU Nord og Jammerbugt Kommune.

9. december 
Klim: Jammerbugt Kommune vil udvide børnepasningstilbuddet i Storkereden fra 10 til 15 børn, herunder de 0-2-årige, mens dagplejen i skoledistriktet ønskes nedlagt pr. 31. juli 2014.

12. december 
Vester Thorup Efterskole, den tidligere kommuneskole på Thorup Strandvej 10, sættes på tvangsauktion.

Forfatter og foredragsholder Bjarne Nielsen Brovst er nu klar med sin tredje udgivelse i serien om »Originaler i Nordjylland« på Højers Forlag. Heri fortælles bl.a. om Bratbjergmanden og Jennerjahn.

13. december 
Med gårsdagens ministerrokade får Han Herred sat et lille aftryk på udenrigspolitikken, idet den fremtidige udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) gennem mange år har været fast feriegæst i Fjerritslev-området.

I samarbejde med Nicolaj Nicolajsen, Gryrup ved Snedsted, har Anders Bilgram fra Nordisk Brænderi i Hjortdal skabt den første nordjyske whisky efter fire års grundigt forarbejde.

14. december 
Grethe og Jørgen P. Bornerups Fond, der ejer Ceste Træ med afdelinger i Han Herred, har i forbindelse med sin årlige legatuddeling også uddelt Årets Kulturpris 2013 på 25.000 kr., som går til museumslederparret Harald Fuglsang og John Anderson på Kirsten Kjærs Museum i Langvad. Prisen blev modtaget af museets bestyrelsesformand, sognepræst Lone Olsen, som fremhævede, at museumsstifterne med egen arbejdskraft og for egne penge har skabt et kunstnermiljø i maleren Kirsten Kjærs ånd. Blandt årets legatmodtagere var Stiftelsen Købmandsgården Skovsgaard-Torslev og Hjortdal Købmand a.m.b.a.

17. december 
Demensafsnittet Oasen på Plejecenter Solgaarden i Fjerritslev har blandt en række nye tiltag i år arrangeret en speciel julegudstjeneste i Skræm Kirke med fokus på kendte julesalmer, forestået af sognepræst Inger Øeby Pedersen.

23. december 
Over 700 deltager i relanceringen af Fjerritslevs nu 50 år gamle juletradition med servering af stuvet hvidkål og stribet flæsk med koldt og varmt hvidtøl i den gamle bryggerkælder fra 1897.

24. december 
NORDJYSKE udkommer nu hver dag året rundt, dog med fælles lokalsektion i juledagene.

27. december 
FIF Håndbold i Fjerritslev og Han Herreders Ungdomsskole (HHU) i Skerping etablerer et samarbejde, som bl.a. indebærer fælles målmandstræning, idet HHU har to lærere med divisionserfaring til at forestå træningen. HHU vil gerne være en aktiv del af lokalsamfundet, fastslår forstander Jens Sørensen.

29. december 
Klim Strand Camping samt Drejby Strand Camping, Sydals, Løgismosestrand Camping, Fyn, og Bogense Strand Camping, Fyn, hvis ejere/lejrchefer er medejere af Klim Strand Camping, vil tilbyde gæsterne en række oplevelsesmuligheder på strækningen mellem de samarbejdende campingpladser i nord og syd.

30. december 
TV2 har premiere på serien »Badehotellet«, som foreløbig i seks afsnit fortæller om overklassens møde med en nordvestjysk hotelejer og hans personale i 1920’ernes og 30’ernes brydningstid for Danmark. De udendørs optagelser har fundet sted i den flotte natur omkring Grønnestrand, Svinkløv og Slettestrand i august 2013.