Æresgæst i anledning af 50-års jubilæet Hans Brøndborer Kristensen fik den første portion. Foto: Mattias Bodilsen

Kål i Kælderen blev en stor succes

til .

Æresgæst i anledning af 50-års jubilæet Hans Brøndborer Kristensen fik den første portion. Foto: Mattias Bodilsen
 

Sidste søndag før jul var der traditionen tro åbent i Fjerritslevs forretninger, og i år fik begivenheden ekstra kolorit, idet en gruppe frivillige havde taget initiativ til at relancere »Kål i Kælderen«, tilmed som et 50-års jubilæum. Denne specielle Fjerritslev-juletradition går nemlig helt tilbage til 1963, hvor handelsstandsforeningen i samarbejde med bryggerske Kirsten Kjeldgaard indførte det populære arrangement

På vegne af arrangørerne bød Ulla Flintholm velkommen til Bryggerkælderen, hvor en flok rødklædte serveringsfolk stod klar med »Han Herreds nationalret« i form af stuvet hvidkål, stribet flæsk med koldt eller varmt hvidtøl. Hertil kanel og sukker. Alt sammen for en flad 20'er.

Hans Brøndborer Kristensen, som i en menneskealder agerede julemand ved julefestlighederne i Fjerritslev, var æresgæst i anledning af 50-års jubilæet og fik dermed æren af den første portion kål og flæsk.

I løbet af eftermiddagen fyldtes den hyggeligt julepyntede kælder med børn og voksne, der kom og gik, og et spillemandsorkester dukkede op for at gøre dagen ekstra festlig.

Flere end 700 deltog i spisningen, hvilket til fulde levede op til initiativgruppens forventninger.

– Det ligger allerede nu fast, at der også er »Kål i Kælderen« til næste år, lyder det fra Ulla Flintholm.

Se flere billeder fra »Kål i Kælderen«